Ξέρεις πόσα οφέλη έχει το μέλι πριν κοιμηθείς?

Μέλι πριν τον ύπνο: Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το μέλι αποτελεί ένα ευεργετικό προϊόν της φύσης. Αυτό, διότι μπορεί να προσφέρει πολλά στην υγεία ενός ανθρώπου. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον οργανισμό του. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε γι’ αυτό το θησαυρό της φύσης. 

Αναλυτικότερα:
 Ακολουθούν τρεις λόγοι για να φάτε μέλι πριν κοιμηθείτε
– Θα χάσετε κιλά: Η δίαιτα μελιού προέκυψε από τον Mike Mcinnes. Έγινε όταν διαπίστωσε ότι οι αθλητές που έτρωγαν τροφές πλούσιες σε φρουκτόζη (όπως το μέλι) έκαψαν δέκα φορές περισσότερο λίπος από τον μέσο άνθρωπο. Αυτό, διότι είχαν αυξήσει δραματικά τα επίπεδα αντοχής τους.

Το μέλι δρα ως καύσιμο για το συκώτι. Δηλαδή, του δίνει τη δυνατότητα να παράγει περισσότερη γλυκόζη. Όταν παράγεται η γλυκόζη, προειδοποιεί τον εγκέφαλο ότι τα επίπεδα σακχάρου είναι υψηλά. Έτσι, επιβάλλει για να απελευθερώσει τις ορμόνες καύσης λίπους.

Για να δείτε πραγματικά μια διαφορά στο βάρος, πρέπει να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με μέλι για όλη την ημέρα. Επιπλέον, πρέπει να πίνετε ζεστό νερό με τρεις κουταλιές μελιού πριν από τον ύπνο (για να διασφαλίσετε ότι οι ορμόνες καύσης λίπους θα συνεχίσουν όλη τη νύχτα).

 Οι υπόλοιποι λόγοι για να φάτε μέλι πριν κοιμηθείτε
– Θα κοιμηθείτε καλύτερα: Το μέλι κρατά το ήπαρ σας γεμάτο και φροντίζει να παράγει τη σωστή ποσότητα γλυκογόνου για τη νύχτα. Όταν καταναλώνετε μέλι πριν τον ύπνο, ο εγκέφαλος μεταβαίνει σε κατάσταση κρίσης για αναζήτηση καυσίμων. Το μέλι βοηθάει επίσης τον εγκέφαλο, ανεβάζοντας τα επίπεδα ινσουλίνης του, τα οποία απελευθερώνουν τρυπτοφάνη στον εγκέφαλο.

Η τρυπτοφάνη μετατρέπεται σε σεροτονίνη, η οποία στη συνέχεια σχηματίζεται σε μελατονίνη. Πολλοί άνθρωποι αποκαλούν τη μελατονίνη ως “ορμόνη ευεξίας”, επειδή ενισχύει την ανοσία και αναδομεί τους ιστούς κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης. Δεν σας βοηθά η μελατονίνη μόνον όταν κοιμάστε, αλλά σας εξασφαλίζει και έναν ξεκούραστο ύπνο.

– Θα αισθανθείτε καλύτερα με τον εαυτό σας: Το μέλι είναι γνωστό ότι καταπραΰνει τον πονόλαιμο ενώ ενεργεί ως φάρμακο στον βήχα. Δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι θα ηρεμήσουν ακόμη και τους πιο σκληρούς λαιμούς. Επιπλέον, το μέλι αποτρέπει τη δημιουργία πλάκας στα δόντια, βοηθάει στις αλλεργίες, ενισχύει το ανοσοποιητικό, βοηθάει παιδιά και ενήλικες με την παλινδρόμηση οξέος.

Προσοχή βέβαια, γιατί ακόμη και μια κουταλιά μέλι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και μπορεί να μην συνιστάται για διαβητικούς, επομένως συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια