4 Κουκούτσια και σπόροι με την ισχυρότερη αντικαρκινική δράση

 Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί αντικαρκινικοί σπόροι που μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη του καρκίνου ή να συμπληρώσουν τη χημειοθεραπεία, όμως δεν θα πρέπει ποτέ να αντικαθιστούν τη θεραπευτική αγωγή.
Στην αναζήτηση της βελτιωμένης αντιμετώπισης για διάφορους τύπους καρκίνου, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η φύση προσφέρει ουσίες με ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Και κάτι πραγματικά σπουδαίο είναι ότι αυτές δεν προκαλούν αρνητικές παρενέργειες.

Σήμερα η χημειοθεραπεία εξακολουθεί να είναι η πλέον χρησιμοποιούμενη τεχνική για την καταπολέμηση του καρκίνου, παρά το γεγονός ότι έχει αποδειχτεί ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κυττάρων του σώματος και των οργάνων τα οποία δεν έχουν προσβληθεί από καρκίνο.
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που γνωρίζουν ήδη τις δυνατότητες καταπολέμησης του καρκίνου. Οι άνθρωποι αυτοί αναζητούν πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση των τροφών εκείνων που θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Οι φυσικές θεραπείες έχουν σκοπό να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαφορετικών τύπων καρκίνου. Όμως ενισχύουν επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα και, σε μερικές περιπτώσεις, συμβάλλουν στη διακοπή της ανάπτυξης κακοήθων κυττάρων.
Σε αυτές τις φυσικές επιλογές περιλαμβάνονται οι παρακάτω τέσσερις σπόροι, των οποίων οι διατροφικές ιδιότητες έχουν δώσει πολύ θετικά αποτελέσματα στον αγώνα εναντίον των όγκων.

1. ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΜΗΛΟΥ

Πολλοί ειδικοί ταξινομούν τα κουκούτσια του μήλου ως ιδιαίτερα ισχυρούς αντικαρκινικούς σπόρους, ακόμα και ως ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά αντικαρκινικά συστατικά στον πλανήτη.
Όμως… γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν το γνωρίζουν; Όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις, ορισμένοι οργανισμοί δεν θέλουν το κοινό να γνωρίζει γι’αυτό, επειδή θέλουν να αναπτύξουν συνθετικά φάρμακα με σκοπό να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη.
Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι οι συγκεκριμένοι σπόροι προλαμβάνουν την ανάπτυξη των κακοήθων κυττάρων σε διάφορα είδη καρκίνου, όπως:
  • Καρκίνος του παχέος εντέρου.
  • Καρκίνος του πνεύμονα.
  • Καρκίνος του προστάτη.
  • Καρκίνος του παγκρέατος.
  • Καρκίνος του μαστού.
  • Καρκίνος του στομάχου.
Έχει αποδειχτεί ότι οι φυτοχημικές ουσίες στα κουκούτσια του μήλου είναι χίλιες φορές πιο αποτελεσματικές στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων συγκριτικά με την Αδριαµυκίνη, ένα φάρμακο της χημειοθεραπείας που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο.
Και το εκπληκτικότερο όσον αφορά στα κουκούτσια του μήλου είναι ότι καταστρέφουν μόνο τα κύτταρα που προκαλούν καρκίνο, αφήνοντας ήσυχα τα υγιή κύτταρα.
Αν και είναι αλήθεια ότι περιέχουν μικρή ποσότητα κυανίδης, αυτή είναι θανατηφόρα μόνο αν χορηγηθεί σε εξαιρετικά υψηλές δόσεις.

2. ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ

Το εκχύλισμα κουκουτσιών σταφυλιού είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, φλαβονοειδών και μιας ενεργής ουσίας που είναι γνωστή ως B2G2. Η ουσία αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τα καρκινικά κύτταρα.
Στο παρελθόν θεωρούνταν ότι οι βιοενεργές ουσίες που περιέχονται στο εκχύλισμα κουκουτσιών σταφυλιού επιτίθενται επιλεκτικά σε ομάδες καρκινικών κυττάρων, όμως σήμερα έχει αποδειχτεί ότι υπεύθυνη είναι η B2G2.
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το συστατικό αυτό βλάπτει το περιβάλλον που χρειάζονται τα καρκινικά κύτταρα για να αναπτυχθούν, μεταβάλλοντας σημαντικά το DNA τους με την αύξηση των δραστικών μορφών οξυγόνου.
Μειώνουν επίσης τις οδούς που επιτρέπουν στα κύτταρα να πολλαπλασιάζονται, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει την ανάπτυξη των κακοήθων όγκων μέχρι και κατά 67%.

3. ΛΙΝΑΡΌΣΠΟΡΟΣ

Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε λιγνάνες, ο λιναρόσπορος μπορεί επίσης να συμπεριληφθεί στη λίστα των πιθανών αντικαρκινικών σπόρων.
Έχει αποδειχτεί ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, ενώ λειτουργεί επίσης ως φυτοοιστρογόνο.
Το συστατικό αυτό, που έγινε δημοφιλές πριν από μερικά χρόνια, είναι ικανό να προάγει την απόπτωση των κυττάρων των όγκων, ενώ ταυτόχρονα αποτρέπει την αγγειογένεση, γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλει στην πρόληψη της μετάστασης.
Είναι επίσης μια πλούσια πηγή άλφα λινολεϊκού οξέος, ένα είδος απαραίτητου λιπαρού οξέος Ωμέγα-3 που δρα κατά του καρκίνου και άλλων χρόνιων νοσημάτων
.

4. ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ

Το ροδάκινο περιέχει μια σημαντική ποσότητα βιταμίνης Β17, η οποία έχει αντικαρκινική δράση στο σώμα.
Η βιταμίνη αυτή δεν είναι μόνο εξαιρετική για την πρόληψη του καρκίνου αλλά μπορεί να φανεί ιδιαίτερα ωφέλιμη σε ασθενείς που πάσχουν ήδη από καρκίνο.
Για να χρησιμοποιήσετε το κουκούτσι του, απλώς σπάστε το με ένα σφυρί. Μετά απλώς φάτε το σπόρο μέσα στο κουκούτσι, ο οποίος έχει σχήμα αμυγδάλου.
Προσοχή όμως, η βιταμίνη Β17 που λαμβάνετε θα πρέπει να προέρχεται απευθείας από τα ροδάκινα, επειδή τα συμπληρώματα που πωλούνται στα καταστήματα δεν περιέχουν τα ένζυμα και τους συμπαράγοντες που περιέχει το κουκούτσι του ροδάκινου.
Για να μειώσετε την πικρή γεύση, απλώς αναμείξτε με μια πρέζα μοσχοκάρυδο, ωμό κριθάρι ή τριμμένη καρύδα.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΤΕ!

Έχει αποδειχτεί ότι οι παραπάνω σπόροι διαθέτουν αντικαρκινική δράση, όμως δεν έχει αποδειχτεί ακόμα ότι θεραπεύουν εντελώς τον καρκίνο.
Επομένως η τακτική κατανάλωσή τους είναι εξαιρετική για την πρόληψη του καρκίνου ή μπορεί να συνδυαστεί με άλλες μεθόδους καταπολέμησης του καρκίνου.

Επίσης θα πρέπει να καταναλώνονται υπό ιατρική επίβλεψη και σε ελάχιστες ποσότητες. Η υπερβολική κατανάλωσή τους θα μπορούσε να έχει δυσάρεστες παρενέργειες για μερικούς ανθρώπους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια