Το κοινό κρυολόγημα είναι μία από τις πιο συχνές ασθένειες παγκοσμίως και σε συνδυασμό με την έλλειψη συγκεκριμένων θεραπευτικών επιλογών επιβάλλουν να αξιολογηθούν εναλλακτικές θεραπείες όπως βοτανικά ιάματα.

Μελέτες έδειξαν ότι ο χυμός της Echinacea μειώνει τη διάρκεια, τη σοβαρότητα και τη συχνότητα των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, καθώς ενισχύει και ρυθμίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.


Η Echinacea, είναι ένα από τα σημαντικότερα φαρμακευτικά βότανα στον κόσμο
~. ένα βότανο που έχει χαρακτηριστεί “το σημαντικότερο φαρμακευτικό βότανο στον κόσμο για τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και του κοινού κρυολογήματος”
~. ένα βότανο που έχει τη δύναμη να δυναμώνει και να αφυπνίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
~. ένα βότανο το οποίο στο παρελθόν είχε θεωρηθεί πανάκεια χάρη στην ικανότητά του να θεραπεύει διαφορετικές παθήσεις, αποτέλεσμα της συνδυαστικής δράσης των δραστικών χημικών ενώσεων που περιέχει.

Η θεραπεία με Echinacea μόλις αρχίσουν τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος ή της γρίπης είναι αποτελεσματική για την ανακούφιση αυτών των συμπτωμάτων, ενώ παράλληλα η Echinacea έχει και προληπτικό χαρακτήρα.
Η άμεση παρέμβαση με Echinacea έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων, σε άτομα με λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος
Το ζεστό ρόφημα της Echinacea είναι αποτελεσματικό και ιδανικό για τη θεραπεία ιογενών λοιμώξεων όπως η γρίπη και για τη μείωση του κινδύνου επικίνδυνων επιπλοκών και ανεπιθύμητων παρενεργειών.
Στοιχεία από μια μετα-ανάλυση με συνολικά 2458 συμμετέχοντες ανέφερε ότι η χρήση της Echinacea μείωσε δραστικά τον κίνδυνο επαναλαμβανόμενων αναπνευστικών λοιμώξεων και την ανάπτυξη επιπλοκών.
Σήμερα, η Echinacea είναι πιθανώς το πιο αναγνωρισμένο βοτανικό συμπλήρωμα για την πρόληψη και τη θεραπεία του κρυολογήματος.
Συνδυασμοί της Echinacea με άλλα βότανα για ισχυρότερη προστασία και αποτελεσματικότερη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος και
άλλων ήπιων λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος με συνοδευτικό βήχα:
θυμάρι-Thymus vulgaris,
χαμομήλι-Matricaria recutita,
τσουκνίδα-Urtica dioica
ή σκόρδο-Allium sativum,
πεντάνευρο-Plantago lanceolata,
κυνόροδα της αγριοτριανταφυλιά-Rosa canina.